Kursus Pengurusan Organisasi DPP TM 2015

30 PELAJAR DPP TM HADIRI KURSUS PENGURUSAN ORGANISASI

Oleh: Siti Rohana Zainal Abidin
Foto oleh: Ritchie Anak Jewter

HEP Online: Seramai 30 orang pelajar Dewan Penginapan Pelajar Telekom Malaysia (DPP TM) telah menghadiri Kursus Pengurusan Organisasi pada 12 hingga 14 Mac lepas di Pusat Rekreasi Air Panas, Ulu Legong, Baling.

Pelajar-pelajar tersebut terdiri daripada Jawatankuasa Kepimpinan dan Pembangunan Siswa (JKPS), Resident Assistant (RA), Sekretariat Exco dan Ketua-ketua Blok DPP TM.

Sepanjang kursus tersebut, para pelajar telah didedahkan dengan pelbagai perkara yang berkaitan dengan hal-hal pengurusan organisasi.

Antara aktiviti yang telah dijalankan ialah Taklimat Tatacara Kewangan dan Pentadbiran Bersama Kakitangan DPP TM, Taklimat Kertas Kerja, Simulasi Pengurusan Projek, Simulasi Pengurusan Majlis, Permainan IQ, Jungle Trekking dan BBQ.

Pengetua DPP TM, Encik Faisal Zulhumadi amat berharap agar pengisian program itu memberi impak positif terhadap pelajar-pelajar terlibat bagi memandu mereka menjadi pemimpin pelajar yang dinamik dan produktif.

Program itu turut disertai oleh Pengetua DPP TM, Penolong-penolong Pengetua dan juga staf pentadbiran DPP TM.